Even voorstellen ... Bas Dohle

Over SPLIJ+

Het was voor mij als Hagenees wel even omschakelen: van stadstuin naar moestuin. Toch ben ik heel erg trots dat ik me sinds 2016 inwoner van het prachtige Zwartewaterland mag noemen. Ik ben Bas Dohle en ik ben 36 jaar. In mijn dagelijks leven ben ik onderwijskundige en lerarenopleider aan de NHLStenden in Leeuwarden.

Zoals vele anderen droomde ik ervan om ooit in een klein boerderijtje met een stukje grond te kunnen wonen. Door het aanbod van de hogeschool om in Leeuwarden te komen werken, werd die droom werkelijkheid. Nu geniet ik dagelijks van mijn dijkhuis, mijn tuin, de dieren en het prachtige landschap. Ondanks dat ik graag verre reizen maak, kan ik intens genieten van de schitterende IJsseldelta. Met name in de ochtend, als het buiten koud is en de zon net boven het riet van de uitwaarden uitkomt.

Wanneer ik mensen spreek die over de dijk wandelen hoor ik vaak: “Goh meneer, wat woont u hier prachtig en wat een schitterend landschap hebben we toch!”. Dat landschap en het behoud ervan, is de reden waarom ik mij inzet voor SPLIJ+. Afgezien van het feit dat ik van mening ben dat iedereen zich meer bewust zou moeten zijn van ons unieke landschap en hoe ermee om te gaan, wil ik mij bij SPLIJ+ met name focussen op de jongere generatie. Ik hoop mijn kennis en ervaring in het onderwijs te kunnen combineren met mijn voorliefde voor de natuur, om zo meer bewustwording en waardering te creëren bij onze jongeren. Daarnaast vind ik het een uitdaging om binnen SPLIJ+ diverse particulieren en burgerinitiatieven te ondersteunen bij het beheer en het behoud van onze unieke landschapselementen.

Bas Dohle