Nieuwsbrief 17 - winter 2022-2023 - is uit!

Over SPLIJ+

In deze nieuwsbrief vertellen wij over de broedresultaten van de weidevogels in het afgelopen seizoen. Roel Veeninga stelt zich voor als nieuwe penningmeester en de bloemen bloeiden in Zwolle, maar niet overal. Speciale aandacht vragen wij voor onze zoektocht naar de meest markante knotwilg in de IJsseldelta.

Knotwilgen spreken tot de verbeelding. De knoestige bomen met de gekortwiekte kruin doen een beetje aan een mensenleven denken. Ze beginnen speels en worden snel volwassen. In de ouderdom volgt een gebutst en gebukt bestaan, waarin ze toch hoopvol groene takken blijven geven.

Waar staat de meest markante knotwilg in de IJsseldelta op grondgebied van gemeente Kampen, Zwartewaterland of Zwolle?Als Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta zijn we daarnaar op zoek. Leg je geliefde knotwilg vast op een foto, tekening, schilderij of schrijf een gedichtje. Stuur het bij ons in en vermeld erbij waarom deze knotwilg voor jou tot de verbeelding spreekt. De inzenders van de drie meest markante knotwilgen krijgen een professionele knipschaar cadeau voor landschapsonderhoud. De voorwaarden om mee te doen vind je op splij.nl Als SPLIJ+ brengen we een informatief boekje uit over de knotwilgen in de IJsseldelta. Daarin krijgen ook ingestuurde afbeeldingen, gedichten en verhalen een plek. Inzenden kan tot 31 januari 2023 naar dit emailadres 

Download hier nieuwsbrief 17 - winter 2022-2023